Kuncu-kuncu Cik 18

Tuesday, December 7, 2010

aduhai pengantin...

salam maal hijrah everybody!..may Allah bless everyone of you..

sekarang nih musim cuti sekolah..hujung minggu je, wajib ade kenduri kawin...

kadang-kadang dalam sehari tuh, bekejar ke 2-3 rumah...

seronok bila tengok ramai yang membina masjid...

bila sampai, sure2 la serbu makanan dulu...pastu tengok pelamin...skrg punye style pelamin gile lawa!..

pastu, biasalah...pengantin kene jenguk...cantik ensem pengantin2 tuh...bagai pinang dibelah sepuluh!

tapi dalam cantik2 tuh, ade satu yang aku tak berkenan...


dari elok-elok bertudung, bila sanding, macam ni plak.....

sungguhla aku rase sedih, kesian sangat-sangat...

dah elok dah niat nak mendirikan masjid....ramai orang datang mendoakan semoga perkahwinan bahagia, kekal ke akhir hayat segala....

tapi bila awk bukak tudung, kiralah berapa banyak dosa yang dapat...jangan lupa darab sekali berapa banyak tetamu lelaki yang gembira tengok sanggul tinggi rambut ciplak yang awak pakai!! (seyes nak marah tp tak mampu...Istighfar dalam hati jela..)

sekarang kan dah banyak fesyen pengantin bertudung...cubalah cari dalam majalah, intenet...tanye butik2 pengantin tu...pasti takde masalah...

orang kata nak seribu daya...tapi kalo nak seribu dosa takpe jugak...

well, kubur masing2...tapi kalo nak masuk kubur tu, tetap ade orang yang mengusung kan kan???

dah besar nih, fikir-fikirlah yang terbaik...

suami pon, awak tu dah tanggung dosa bini...nasihatlah sikit suruh pakai tudung...


untuk bakal2 pengantin yang akan datang, make sure bende nih...

jangan semata-mata nak nampak cantik, kita biarkan dosa bermaharajalela...

peace!!!


### peringatan buat Cik 18 jugakkk...hehe..

### time wat entry nih seyes rase nak cepuk anak kucing comel nih...sakit lorh dorang main2 cakar2 n gigit2 kaki..


 

5 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

setuju! :)

Encik Tikus said...

pehh peringatan dari cik 18 .. btw comel kucing tue, keh keh keh

anakmuo said...

cam best je kan tengok orang sanding... tuan blog bila yep... wahh... cabutttttttttttttttt

tomatokering :) said...

slalu org kawen cmtuh la..pelik kan..
takleh ker pakai tudung tym sanding?huuu

lilacfla said...

awwwwwwwww comellllllllnyaaa kucing tu. ok2 sorry tapi memang skang tgh gila kucing warna kelabu.

hurm, no komen bab kawin bukak tudung. yg pakai tudung, baju jarang gak.