Kuncu-kuncu Cik 18

Friday, December 3, 2010

lelaki??? ape tuh?

entry ini aku buat untuk menjawab soalan dari seorang anynomous yang bertanyakan kenape aku buat entry ini...

once broken up with my ex, i hate men all my heart!

mungkin sampai sekarang rase benci tu masih tebal..act, benci untuk ade perasaan cinta dengan dorang....sebab most of my closed friends still a man...amat, pian amal, adan, paeh, midi....(where's my girl friends??? i have too..)

(ohhh..nyamuk gigit...menggaru nih buat konsentrasi menulis terjejas sedikit...cillax punyer nyamukk!!! grrr grrr!!)

sume orang pernah jatuh cinta...kesan ditinggalkan oleh orang yang kita cinta boleh buat merana kita seumur hidup...(macam cerita teacher shida)

ade juga kesah bile terlanjur dengan kekasih sampai mengandung luar nikah dan ditinggalkan tanpa bertanggungjawab oleh lelaki buat seorang wanita hilang rase pada seorang lelaki...

ade juga yang sekali ditipu, dicurangi, dikecewakan dan macam2 lagi oleh lelaki membuatkan perkataan lelaki tidak lagi berada dalam kamus hidup seorang wanita...

yea, mule2 putus rase nak percaya lelaki tu takde...aku macam hilang punca..rase cam mati lagi baik...ataupon hilang ingatan supaya kenangan dengan pakwe aku takde...aku jadi rendah diri dengan orang lain...benci tengok kawan2 yang ada pakwe...benci bila tengok cerita cinta...

most of the times, aku nangis...sampai naik bosan, hilang kawan sebab kawan2 naik menyampah tengok aku nangis, bercerita kesah2 manis masam aku ngan pakwe dan asyik cakap aku benci tengok couple2...


aku tutup pintu hati aku setahun lebih sebab tak dapat lupakan ex aku...bila aku mule buka, sekali lagi aku kecewa..juz a two weeks couple, dia mintak putus sebab dia kata aku tak best..ohh God...

aku bangkit balik dan couple lagi...sekali lagi aku tak leh terima sebab yg baru ni teruk gak...he keeps telling me that im not sporting then terus dia tinggalkan aku...

after that, here and there scandal...aku cakap scandal sebab aku rase aku tak bercinta dengan dorang...dan diorang aku rase hanya menganggap aku memenuhi korum 'ade awek baru style!'...

aku selalu rasakan pakwe aku yang pertama tu punca aku rase benci ada hubungan dengan lelaki...aku benci sangat2 kat dia...aku benci dan anggap kehadiran lelaki nih juz nak musnahkan hidup setiap perempuan...aku rase lelaki hanya mahukan perempuan juz nak puaskan nafsu mereka...semua tentang lelaki dalam bercinta nih hanya mainan dan ape yang dorang cakap tu macam gula yang boleh menyebabkan diabetis!

aku jadi prejudis terhadap lelaki...bile dengar kawan aku couple, aku akan nasihat kawan aku supaya tinggalkan pakwe dorang (ohh, akhirnye, dorang je yg buang aku dari kawan mereka...).. aku jadi paranoid bile dengan lelaki...aku nampak aje seperti biasa aje bila berdepan dengan lelaki tapi dalam hati, aku kutuk kaw2 lelaki tuh...aku hanya nampak lelaki sebenarnyer adelah pelakon yang sangat hebat...

aku pon tak lari dari perasaan dendam...aku cari skandal...aku sakitkan hati dorang...aku kebas duit dorang..aku tinggalkan dorang selepas hati aku puas...ye...kata jelah ape korang nak cakap sebab aku rase aku sakit sangat bahana cinta dari lelaki...

lelaki nih yang buat aku bergelumang dengan maksiat..zina mata, hati, tangan, kaki telinga...lelaki juga buat aku derhaka kat ibu bapa aku..lelaki juga buat aku hilang kawan...lelaki juga buat aku rase hidup aku tak lagi bermakna....lelaki juga buat aku lupe Allah..

jika korang tanyakan ape perasaan aku sekarang, aku cuma rasekan dendam itu makin hilang...tipu kalo aku cakap aku tak ada perasaan pada lelaki..tipu kalo aku cakapkan aku tak ingin dicintai..tipu kalo aku katakan aku tak mahu membina sebuah keluarga yang bahagia...dan tipu juga kalo aku tidak iri hati melihat kegembiraan kawan2 aku memiliki seorang pakwe yang sayangkan mereka...

aku dekatkan hati aku, jiwa aku pada Allah...aku ingat lagi seorang kakak usrah beri aku ayat (aku lost ayat tu sekarang..tapi nanti aku jumpe aku update..) dan bile aku bace, aku nangis...nangis sebab aku rase Allah itu adil...Dia tak jatuhkan dugaan pada aku kalo bukan sebab aku mampu nak hadapi sakit, perit, kecewa ni...Dia tahu aku jauh dari Dia dan datang merapati aku dengan cara nih..Dia beri aku ketenangan, bahu untuk aku menangis setiap kali aku rase jiwa aku kosong...Dia sentiasa berada disisi aku setiap kali aku memerlukan-Nya...

buat mase sekarang, aku mampu cakap "SAY NO TO LOVE"

aku hanya mahu berkawan...aku tak mahu ade perasaan dekat lelaki...aku tak sedia untuk dikecewakan...aku tak sedia untuk hadapi cinta palsu lelaki...

aku fikir aku hanya nak abes belajar, kerja, dapatkan harta aku sendiri , balas jasa parents aku dan amik anak angkat and tak nak kawin...

anak angkat?? aku pernah suarakan hasrat nih pada seorang kawan, lelaki..dia bantah keras2.."kau tak nak mengandung?? kau tak nak ade anak sendiri?? kau tak nak rase macamane lahirkan seorang anak?? kau tak nak peluang untuk syahid??...anak angkat takkan pernah sama dengan anak yang lahir dari ovum sendiri, dibawa 9 bulan dalam kandungan dan hasil dari cinta suami isteri yang sah.." ye, aku tau..


jika jodoh itu ade, aku serah pada Dia..cuma sekarang, aku tak mampu menerima lelaki dalam hidup aku...

MAAFKAN AKU..

btw, thanks to encik H kerana dengan nikmat sakit hati nih, buat aku makin dekat dengan Allah, aku rapat dengan family aku balik dan jadi seorang yang lebih matang dalam bertindak dan lebih baik dari dlu...

### juz another Cik 18...

8 comments:

ber_u_wang said...

kesakitan putus cinta memang perit tapi kita tak sedar yg maha esa cintakan kita ia itu cinta yg hakiki...

kalau bertemu cinta baru cintai dia kerana allah..itu sahaja

semoga anak uncle terus tabah ye...

cik 18 said...

thanks uncle..orang yg rase je tahu macamane sakitnyer..

Aujinz said...

chillax cik,

memang kan dugaan namanya bila dalam kehidupan.

Aku pun dah berapa kali tertonggeng dalam bab bab nie semua. Well.. tiada apa yang sempurna.

Apa yang kita nak tak semestinya dapat.

cik 18 said...

yep..ini yg terbaik utk aku

aibaks said...

awat plak jadi camni mek? sabar ye... Dia sayang kite semua..

hamzah ian said...

alahai.. rilek2 weh

Dark Half said...

bila baca end part of the entry, aku rasa lega kau pilih utk berserah

lelaki pun bukannya x penah dipermainkan perempuan...2X5 jek

hiro said...

istilah bercinta kan..hehe