Kuncu-kuncu Cik 18

Wednesday, December 1, 2010

ni yang aku rimas kalo pegi hospital kerajaan

Allah kata syukur...

ye, aku syukur sangat2....

dapat abah keje TNB....

boleh pergi hospital PANTAI....

setakat hospital kerajaan tu, pandang sipi-sipi jer...

jejak kaki tu untuk melawat orang je la...

tapi bila dah dapat perkhidmatan percuma kat klinik universiti nih, taklah aku persiakan...

panadol 3 papan free-free memang selalu dapat...

doktor memang bijak, mata dari jauh dah dapat detect sakit ape..

takde sentuh2 badan...

sekadar tanye "sakit ape?", kemudian tekan-tekan keyboard pastu cakap, " ok, boleh amik ubat"...

ubat macam2 ubat...

cakap jer sakit ape, sure-sure ubat tu akan dapat...

silap ari bulan, kalo cakap nak ubat kesunyian takde pakwe pon dia boleh bagi tanpa ragu-ragu...


dan tadi, aku pergi klinik gigi....

konon nak tampal gigi sebab tampalan dulu dah sedikit pecah dihujung....

aku dah siap2 prepare tisu sebab nak lap mulut takut air liur berjejeh...

nganga mulut, cungkil entah ape2 dalam 30 saat, kerusi terus naik...

"ok, jangan makan kacang, tulang ayam (rase nak carut disitu!) atau bende keras-keras.."

dengan terpinga-pinga aku pon bangun kumur-kumur jap...

"dah siap ker doktor?"

"dah"

lidah dah terjah tempat yang dicabul tapi takde paper perubahan pon..

bila sampai bilik, nganga besar2 depan cermin...

memang boleh nampak lubang kecik tu lagi...


sekarang aku nak bagi soalan exam final kat korang...

"APEKAH YANG CUBA DILAKUKAN OLEH DOKTOR GIGI TU TADI??"


nasib baik free...kalo bayar memang dah sembelih doktor tu, bakar dalam ladang kelapa sawit pastu buang abu kat dalam parit belakang umah jer...

masih kurang kejam bukan???huh!


mujur nampak kucing comel nih...hilang marah sekejap..


### nasib baik esok dah nak balik KL...boleh jumpe doktor gigi ensem bernama Zahrin...wakaka..suami orang tuh!

7 comments:

iamnerves said...

hahaha...
dokte tu pun nak usya gadis2 nak buat bini je kot..

eh..lain kali..cek terus kat situ n suh die explain if tak puas hati..
mayb mmg takya tampal kot..
ke.
ntah la..
tp wa tak mcm tu tau
'lalala

cik 18 said...

alamak, lupe lak dr gigi pon ade bace blog gua..

haiii..dah beruban pon nak cari bini agi?? ko yg serampang dua mata nihh..

laaa...mmg dh ckp kat dia tampal tu dah pecah...tu yg dia cek, tengok2...takkan la tak pyh topup sket2 kalo dah makanan asyik termasuk jer smpi penat nak cungkil keluar...

lu aje la doktor gigi yang paling baik..hakk tuihhh! haha..


eeehhh, gua bebel kat lu ker???

one2paii said...

gua lupe nak bagi tahu lu yang gua pun de certificate untuk menjadi doktor gg..so pehnie lu jumpe jerk gua tau..operation perut pun gua leh wat..pendek dan panjang kate..semua gua leh wat

cik 18 said...

lu pon ade??? bagus!

esok lu free tak?? gua nak wat appointment utk cek gigi arnab gua..
cek skali perot dia kalo ade cacing kerawit..

Aujinz said...

nasib baik aku bukan doktor fifi...
hahahhaha

Aujinz said...

ape la sengal doktor fifi..

doktor gigi...
menaip time mengantuk sangat evil..

cik 18 said...

hahahaha....takpe2...aku iktirafkan perkataan fifi tu dalam kamus blog aku...

fifi= sesuatu yang digunakan untuk menghancurkan makanan yang terletak didalam mulut berwarna putih susu...