Kuncu-kuncu Cik 18

Friday, February 11, 2011

best fren

haip readers...selamat hari jumaat..jgn lupa banyakkan berselawat...

harini aku nak cite pasal kawan...

kadang2, aku gelak sendiri bila tengok kawan2 aku neh...

Kes 1:

nuar: sejak ko ade kereta nih, dah lupe kitorang ek...dlu ko nak gi memana mesti ngan kitorang...
aku: eh, mana ada..
nuar: ajak maka pon tak nak...
aku: eishh dia nehh..

kes 2:

izah: ko dah rapat ngan ina ek??? ke mana2 ngan ina.
aku: tak jugak...dia ajak kuar, aku kuar la...
izah: nak gi kelas pon dengan dia dah sekarang nih..
aku: aku tumpang kete dia...jimat minyak..


kes 3:

ina: wah2...sejak izah bawak keta, ko dah rapat ngan dia ek??
aku: hah?? aku tumpang dia la..
ina: tumpang la sangat...bukan men kamceng2 sampai dalam facebook...
aku: la...aku kan lab ngan dia...plant design pon dengan dia...nak gi kelas, pegi ngan dia la..


aku bukan nak cakap ramai orang nak kawan dengan aku..cuma aku nak tunjuk kat korang kadang2 dalam berkawan pon boleh cemburu...



aku nih jenis tak kesah nak kawan dengan sape...sape ajak dulu, dia la yg aku ikot dlu...hehe..

nak jaga hati kawan bila ramai macamni pon payah...yang tak tahan bila ade yang siap block aku dari frenlist facebook dia sebab aku tak bagitau aku balik kampung...cam gampang!  "aku tak perlukan kawan yang lupa dia ada kawan yang sangat prihatin kat dia..." ces!

ade pulak yang marah bila aku tak bagitau dorang yang aku takda kereta pastu jalan kaki naik fakulti..."nak jalan kaki sangat kan??? hah, jalan la...dah lupa la tu ada kawan..." erk!

tak boleh tahan tuh, siap masakkan aku nasi goreng sebab aku tak pegi makan..."aku masakkan nasi goreng utk ko ek..kesian ko sush nak pegi makan..." hhehe

tapi, dalam marah2 dorang tuh, still dorang keep in touch ngan aku...yang block pon dah add balik...hahah..yang marah pon, bila nak bali dari kelas, datang jemput..

tak perasan ke kadang2, kita terlalu bersangka buruk dengan orang tapi sebenarnyer, orang tu berniat baik dengan kita...

baideway guys, thanks for being a gud frens for me..


### saya sayang kawan saya....walaupon kadang2 ape yang mereka buat tu sangat childish...tapi itu buatkan saya ingat kamu kamu setiap saat...

7 comments:

chiLleD...!! said...

seronok da kwan y mcm tu..so, hargailah diorg..=)

asybedazzle said...

friends forever and ever and.. haha :)

me | is | aku said...

aah. selalu pikir benda -ve pasal orang lain tp last2 rupenya ada sebab die buat mcm tu

Adlan Solis said...

so..nanti buat la BFF kat facebook.^^

cik 18 said...

chilled:

sgt2 hargai mereka...


asybedazzle:

yep ye yepp

cik 18 said...

me is aku:

selalu mcmtu...tu yg kdg2 malu sendirik..


adlan:

hehe..macam2 kan..

MERAH said...

oh memang benar!kadang2 tak paham kawan tuh bkn bermaksud 'kau milik aku.kau tak boleh kawan lain'.pelik kan!hihi :) apa2 pun hargailah kawan!