Kuncu-kuncu Cik 18

Saturday, February 26, 2011

lelaki yang gatai nak kawen, meh bace...

"aduih...susah jugak rupenya nak kawen nih..lagi susah nak jawab paper exam killer subject!"

(gelak je aku bace status sorg dak lelaki skolah aku..dia bakal berkawen bulan 3 nehh..)

ahha...aku nak membebel ari nih..macam mak cik joyah dok jaga tepi kain orang...sebok intai celah pasu bunga nak tau ape jiran sebelah dok gaduh kan.. ahh, sikit2 sudahlah...nak over acting lak I nihh..

aiigo....susah ke nak kawen neh?? banyak urusan nak kene setel..celah mana nak cari duit, duduk mane lepas kawen, nak bagi bini makan ape nanti...even nak menerajui malam pertama pon kene pergi kursus...

aduhai lelaki....dah tau susah kawen tu, kenape masih tak hargai isteri??? kenape masih nak pikir perempuan lain tengah isteri berpantang?? kenape lebih sanggup layan perempuan lain tang tang anak merengek nak susu...orang nak kawen, kau pon nak kawen..

hailaa...macam2...ape yang lelaki nak sebenarnyer??? nak harap isteri make up setiap mase depan suami?? nak harap isteri pakai bengkung setiap waktu biar nampak slim depan suami?? nak kene lupe anak, lupe diri just semata2 nak layan perangai suami yang nak dimanja dibelai setiap mase?? pikirlah bodoh! otak kau kat mane??

"cubelah pakai cantik2 depan saya...make up sikit bagi berseri...barulah senang hati saya nak duduk rumah"- this is so fucking shit..yeah, i really mean it..nak kene bini lawa2 baru ko nak balik rumah??heh!ptuihh!

ko buat anak, pastu ko pegi layan betina lain..yang isteri la dok cari kerja nak bagi kau makan, anak kau makan, nak pastikan anak kau terjaga, nak pastikan segala bil2 rumah kau terbayar, sume bini kau buat...mane jase kau kat bini??? "aku dah kawen dengan kau nih dah cukup bagus lahh.." ohhh i see...ini lah jasa kau ek?? besarnyer, kagum kagum!...besar lagi saiz virus H1N1 tuhh..pfffttthh!!

senang je kesimpulan aku...engkau lelaki-lelaki yang baca post aku ari nih, esok lusa tulat, kalo tak mampu nak kawen, jangan kawen...kalo tak mampu nak bagi anak bini makan, jangan kawen.. kalo rase2 tak boleh tengok badan isteri kembang lepas beranak, jangan kawen...kalo rase2 pahala tu banyak sangat sampai terpakse curang cari betina lain baik jangan kawen la!!

bayangkan jelah, kau konon2 nak bina masjid..pastu ko baling lak taik dalam masjid...lagi best, kau bawak lak penzina2 buat zina dalam masjid yang ko bina...ko rase, tu masjid ke rumah cacai ko??

lelaki nih nak harap perempuan je paham korang..cube2 lah bawak belajar perasaan isteri...nak aku suggest buku??? meh meh...

 satu rasa dua jiwa by ustaz Pahrol mohd Juoi..

aku memang suka sangat korang bace buku neh even korang tak kawen agi...utk lelaki perempuan...


### couple pon tak payah kalo rase nak sakitkan hati perempuan..k baii
### heh, aku totally out of service...sorry kalo carut2 tuh..

3 comments:

Adlan Solis said...

hahahaa...emo nyer...kalau dah bersedia nak kahwin..dah ready semua tanggungjawab, bak org kata..ilmu penoh di dada..dah sampai jodoh.kahwin jer laa..^^

kalau yang gatal nak kahwin, belom besedia..nak propa sane sini, henti kan jer lah.! lepas kahwin carik pmpuan lain..haishh. susaahhh!

dunia dunia..

lisa.. said...

betul2...

lisa.. said...

betul2... apa yang cik 18 kata tu...