Kuncu-kuncu Cik 18

Wednesday, February 2, 2011

lelaki dan baju melayu..

fuh! ensem!..kacak...tambah2 agi ngan baju yang dia pakai...

urghh, rase macam nak suruh mama pinangkan...bolehkan??? eheh!

aku memang layu, cair, lemah gemalai sunguh kalo tengok lelaki yang pakai baju melayu...tak kesah arr pakai full dengan sampin atau baju dan suar slack + jeans...tak pon pakai ngan kain pelikat lalalala...

kalo lelaki kata perempuan pakai baju kurung nampak ayu, aku yg perempuan ni nampak lelaki pakai baju melayu sungguh macho, kacak, ensem, bergaya!


dlu, mase kat sekolah...lepas maghrib mesti ade tazkirah...budak2 lelaki kene bagi tazkirah...yg perempuan kene salin...mase tuhla dok berkenan dengan laki nih, laki tu...tambah2 agi kalo pakai baju melayu penuh!..dan aku start minat ex aku sejak dari tuh arr..

bila tirai yg memisahkan antara lelaki dan perempuan diangkat, mata aku pon menjalar la tengok dia...fuhh tak senonoh...

same gak la aku kalo gi masjid...(ahh..sengal sungguh!) masjid kat umah aku nih bahagian perempuan dia tak bertutup dan sangat senang mata nak menerawang tengok lelaki..

kadang2 aku cari lelaki mude2...pastu kalo jumpe, aku mesti tengok baju dia...kalo yang pakai baju melayu banyak, aku tengok baju melayu purple..sebab purple wana kesukaan aku...hehe..

aku minat pakcik nih hokey...


oklah..aku dok tak sedap hati...kawan2 banyak kat mesir...mesir pon dah tak selamat agi..

dan kat situ gak ade seorang kenalan dari blog yang kitorang penah rapat setahun lepas...tapi disebabkan kekangan masa dan dia merajuk aku tak bagitahu blog baru aku, kami makin jauh dan jauh, dan jauh...

btw, asada, aku risau kat ko..aku tau ramai agi awek2 cun dok risau kat ko...dan dikalangan cun2 tuh, aku salah seorang darinya..(oh perasan!)

aku ingat agi ko suruh aku amik kat KLIA kalo ko balik sini...kalo ko nak aku amik betul2, bagitau aku...yep yep!..

dan buat sume kawan2 aku kat mesir, Bal dan suami, budak2 SERATA Ipoh, kawan2 Blogger, awek Hiro, dan Adam freezman (kawan chat), hope u guys selamat dan dapat pulang ke Malaysia...

adam, yang aku tau ko pegi mesir duit sendiri...dan aku dengar citer, dak2 yang tiada tajaan payah kat sana...aku harap sangat2 ko selamat...



### aku ni dok keras2 hati..tapi bile jadi camnih, risau gak...hemmm...do contact me, awak..

7 comments:

Encik Tikus said...

aku hensem tak woi ?

Nia Bebeh said...

awek hiro ade blog tak?

cik 18 said...

tikus woi, hang tepek sket gambar ang pakai baju melayu...dan dan tuh jugak aku bagitau ang ensem ke dak...

ade reti tak??

cik 18 said...

nia beneh:

lok lak sungguh ang nihh..
ang tanya kat Hiro la weii..aku pon riso dok tengok dia tak dok diam..

Nia Bebeh said...

hihi, segan nak tanye kat diaaaa :P

cik 18 said...

ceh..ang bajet aku tak segan ke nak tanye dia?? haha

Nia Bebeh said...

kite ni kaum hawa yg penyegan ^^