Kuncu-kuncu Cik 18

Thursday, February 24, 2011

sebab dia terer BI

sorry geng...bizi..plant design, final year project, plant visit, program...sume betul2 membuatkan aku berada dalam keadaan yang sangat tak kenal mase rehat...

last Tuesday, aku ade site visit kat penang..we have no choice sebab pegi site visit 5% utk 4 jam kredit...mungkin sikit bagi korang tapi bagi aku sangat banyak..dan ini peluang aku aku dapat 4flat..

ari selasa aku ade kelas BI..dan lect tu penah cakap jangan miss kelas dia and there are no excuses..aku dan kawan2 aku dah serba salah tak pegi sebab takut gak..she's very straight..tp kitorg pegi site pon bukan saje2 nak pilih hari selasa..org site yg nak..so, kitorg pegi jer..

arinih kitorg pegi bilik dia..sbb dia tak pulangkan esaimen kitorg yang kene rewrite balik dan anta esok (jumaat) coz kitorg xdtg selasa aritu..dan kitorg nk try anta sendiri surat pelepasan kuliah...punyelah gementar ketuk bilik dia...

mse dia buka pintu kitorg ckplah dr seksyen tut, tak datg kuliah dia blah blah blah...dia hanya buat muka, pandang dengan muka slek kat kitorg dan amik esaimen kitorg dalam beg dia...dan kitorg masih dipintu berdiri...

pastu dia panggil masuk dan lempar kertas2 esaimen atas meja...dan dia cakap, BI kitorg sangat teruk..sambil cakap kitorg tak pay attention kat dia masa dalam kelas...gile ape tak pay..mata dia yang besar macam tu dok tenung satu2 muka, kalo tak pay mmg cari penyakit la..

dan dia suruh kitorg blah...dan mase kitorg kuar je, dia hempas pintu...dan keadaan mase tuh sangat lebih teruk dari ape yg aku citer..

she taught us to be polite..and now, dia yg xpolite....we have no chance to defense  ourselves and she talk to us like shit...


KAMI BUKAN PONTENG OK!!!!!

i was very disapointed with her..she is PROF MADYA..dan dia dah belajar tinggi2 sampai dapat phD and where is her manners???  ape dia ingat sebab dia cakap "im very superb in english...dont try me!", ape dia buat sume betul??

ilmu tu milik Allah...kalo dia nak tarik sekejap jer...aku tak nak sumpah dia macam2 walaupon sakit sangat hati nih...dia nak takbur dengan ape yg dia ada terpulang la..itu antara dia dengan Allah..Allah je la yang balas ape yang Prof buat..



### ini betul2 entry luahan perasaan...

2 comments:

ieka darlink said...

hui. perkara sebegini yang buat gua takut nak sambung belajar kat universiti. sabar ye cik 18. :P

Niaa said...

berlagak tuh. mesti belum penah kene brainwash lagi.