Kuncu-kuncu Cik 18

Sunday, November 21, 2010

perempuan amik mase lame untuk solat...kenape ek??

dah banyak kali dengar kumbang2 bebel pasal neh...

"ape you buat dalam surau tu lame2??"
"you buat solat sunat sekali qada' solat2 dlu ker?"

meh sini aku bagi jawapan dari sisi aku..

  •  pegi tandas dulu...cek underwear..(kalo ade keputihan kene tanggalkan underwear..keputihan tu najis..kalo pakai pantyliner, kene ganti yg baru..)
  • masuk surau cari port...nak letak beg, pilih telekung (kdg2 kene men cop cop kalo telekung limited)
  • dah dapat, nak bukak tudung pulak...ini seyes amik mase utk sape yg pakai tudung lilit berbelit2..kerongsang, pin sume nak kene cabut..
  • amik wuduk..
  • pakai telekung
  • solat (5 minitla paling laju kalo solat 4 rakaat)
  • buka telekung, lipat..
  • bedak2 jap..make up sket..(baru nampak berseri muka)
  • pakai tudung..(kadang2, time nihla amik mase yg lame)
    kalo lelaki,
    • masuk surau terus amik wuduk..
    • solat..
    boleh bezakan tak kenapa perempuan amik mase lame time solat???

    dahhh..jangan nak bising2 dengan aku lagi bab-bab nih...aku dah bagi sebab panjang lebar..


    ### hati cik 18 dilanda garuda...garuda mane, tunggu next entry..

    9 comments:

    eMMe said...

    org laki kene la faham...
    bab solat mane leh kite wat sambil lewa kan...
    ni soal dosa pahala tau, sape nak tanggung...
    kalo make up tebal, kene la buang make up dulu, kalo amik wuduk tak sah kalo ade yg menghalang air sampai ke kulit..
    so lelaki...kene la bersabar yea...jgn lak membebel lak.....heheheh....

    Encik Tikus said...

    nak tanya sikit..


    dalam gambar tue sape ?


    woot woot =p

    Frodo Baggins said...

    >>___<<


    xderlah berat bg yg khusyuk ...

    pentlner tu apa? ehkekkeke

    cik 18 said...

    emme: lupe nak letak tang basuh muka...sebab cik 18 kalo kuar tak make up..stakat letak moisturizer ngan bdak jerr

    cik 18 said...

    en tikus: ko gi search blog yg ade kat gambar tuh...aku pon google jer..


    frodo:pantyliner tu macam pad versi super nipis..google la pak cik oiii..segan nak citer panjang lebar..

    iamnerves said...

    saye pun membe sy komplen...
    nape masuk surau lambat sgt sy nak keluar...


    sy jawab simple je..



    khusyuk!

    cik 18 said...

    pasti ke khusyuk?? bukan sambil jeling-jeling buku marilah solat??

    keh keh kehh

    iamnerves said...

    errkkk...jeling buku solat sangat la xley bla..wakaka
    =p

    Aujinz said...

    oooOOoooOooooooo....