Kuncu-kuncu Cik 18

Monday, January 17, 2011

ape beza kecik ngan besar?

selamat hari isnin..

ari nih puasa ganti...tang tang siang tu la gatal telinga mintak dimanja, hidung pulak rase penuh mcm ade selunggok beban dalam tu mintak dikorek..kejap2 aku tengok jam..8 jam...6jam...5 jam..3 jam..1 jam...dah buka tak de plak gatal telinga ke, hidung tersumbat ke...syaitan nirrajim sungguh!

malam nih nak citer pasal makanan...aku memang banyak pantang larang dalam bab makan nih! ini sirius...bukan main-main..

1) bawang putih
2) bawang merah
3) tomato
4) cili merah ke, cili padi ke

4 bende atas tuh memang aku tak makan kalo ade depan mata..tambah-tambah lagi kalo mata kasar aku boleh nampak itu garlic, tomato and so wateva..
tapi kalo blender ker, masak sampai mata kasar aku tak nampak, memang aku bedal siap tambah 3 4 kali...

kalo makan ngan kawan2, mesti dorang menyampah tengok aku letak tepi sume bawang ngan cili..yelah, cube kalo makan nasi paprik, tomyam ke, ayam masak merah ker, bawang dia lagi banyak dari ayam..kadang-kadang ayam 5 ketul kecik, bawangnyer sampai 10 ulas..tak ke keji betul sape yang masak tuh??

tapi, kalo roti garlic, memang feveret aku...tambah-tambah cecah ngan sup cendawan..perghhh...kalo makanan selain roti garlic yg ade garlic besar2, kalo tergigit jer, terus berair mata tahan muntah! contoh dalam nasi goreng..huh!

itu baru bab2 rencah makanan..hmmm..ade lagi satu bende  aku tak makan..err, minum actually..SUSU..aku memang tak minum susu..bau pun cam nak muntah...susu yang aku telan pon hanya susu coklat dutch lady ngan Good day yang masih sejuk! tak sejuk, aku tak minum..selain tuh, susu pekat yang campur dalam milo atau nescafe...



dah bergelen nasihat orang suruh minum susu tapi dah badan tak leh trima, aku nak wat cane..ade yang pelawa minum yogurt drink pon aku tolak..yogurt lagilah aku tak makan..lagi satu keju yang selalu ade dalam burger..selalu aku buang!. keju kat pizza aku trima agi..sebab dah masak..hehe..

bantut la, tulang rapuh arr, gigi lubang arr, sume aku buat pekak..kalo la ade kapsul susu, memang aku telan..sape yg tak takut tulang rapuh..tambah2 dalam 2 tahun akan datang aku nak bawak baby dalam perut..ngeeee..


### sedapnyer pizza..hurrmmmm..

7 comments:

Aujinz said...

uiskkk.. sedap tuehh...

paling aku suka, susu tue.. perghh..
dulu pon aku tak leh terima susu, tp sekarang ..pantang jumpa..

aku suka Garlic.. kalau masak megi, memang aku bubuh garlic banyak banyak...

chiLleD...!! said...

susu dn yogurt sgt bes..hehe

cik 18 said...

aujinz:

hmmm..patutlah mulut busuk..makan garlic byk rupenyer..

cik 18 said...

chilled:

yep..best for you...not me..hehe

Nia Bebeh said...

haha, kalau time puasa jer msti hidung gatal laa ape laa kan..

armouris said...

lagi info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

Syaira Kayy said...

garlic sedap !! ahhh