Kuncu-kuncu Cik 18

Monday, January 3, 2011

kain kapan untuk pasangan khalwat..

tertarik dengan status seorang kawan di facebook pada malam menyambut 2011..

"bulan 9 nanti, mesti banyak bayi yang dibuang..."

tak marah..tak suka...aku bersetuju sangat2...

kenapa bulan 9? kenape tak bulan 2, 5, 8??

ibu mengandung 9 bulan ++..agak2, kalo buat mende xsenonoh malam new year tuh, mmg bulan 9lah lahirnya bayi2 yang tak berdosa tu...

kalo ade bulan 3 ke, 4 ke, sah-sah pengguguran haram...

ape yang best sambut new year?? boleh kenyang tengok bunga api??? boleh kaya tengok orang seksi??? boleh dapat pangkat datuk, tan sri peluk2 cium2 dengan bukan muhrim? tepuk dada tanya iman..

berbalik pada tajuk..kenapa tajuk tu aku pilih??? semua sebab bende2 maksiat yg dibuat pada malam menyambut tahun baru...

tahun lepas, mase solat subuh dimasjid, terpinga-pinga jugak tengok ramai berselubung putih duduk kat tengah2 dalam masjid..sambil tu, ade seorang ustaz bagi tazkirah panjang lebar...

dalam hati aku, 'eh, ramai pulak jemaah utk subuh nih..' memang ramai laa...

lepas dnegar tazkirah sebelum masuk waktu tuh, baru aku tahu kenape...rupa2nya, mereka yang berselubung putih tuh adelah pasangan yang dicekup berkhalwat di sekitar ampang..dan mereka di bawa ke masjid di kawasan perumahan aku untuk dikumpulkan dan diberi tazkirah...

bayangkan penguatkuasa siap telefon panggil ibubapa skali untuk dengar ceramah...memang ramai lah jadinya...

bagi menutup tubuh mereka yang memakai pakaian ibarat tak cukup kain tu, pihak masjid hanya bekalkan kain kapan untuk mereka...

nahhh....belum mati lagi dah pakai kain kapan...seronok kan???

ape yang pasti, jagalah iman kita...syaitan memang suka kita buat maksiat...bila kita ada pasangan yang kita cinta, lagi banyak dugaan dan lagi besar peluang untuk syaitan bergembira...

tak ade up to datenye kalo ade couple...couple nih haram...sebab ia mendekatkan kita pada zina...dalam al quran pon dah cakap "la takrabuzzina.." jangan mendekati zina..

cuba cakap, sape yang tak tergoda tengok awek/pakwe dia...sape yang mata asyik tak berkelip bila tengok pasangan dia??? sape yang selalu rindu-rinduan bila yang dicintai jauh dimata???

pada yang tak ade pasangan, jangan sedih...jangan malu nak ngaku single..at least, peluang kita nak dekat dengan zina tipis jika xde couple...



### orite, tak pasal2 kene pegi fakulti mekanikal untuk ambik 1 subjek...gile laa....dahla banyak laki...tak suke...I pemalu...aww!

9 comments:

nerves said...

tak pernah sambut taun baru...
lala~

ASaDa RyutaRo said...

hambik... itu baru best. belum mati dah dapat kain kapan. hahaha..

dalam masjid tu yang dapat ditangkap, yang tak dapat ditangkap, alamatnya telah lebih la pelayaran mereka.

cik 18 said...

neves:

yela tuh...leh caye ker?

cik 18 said...

asada:

betul2..best tuh..
harap2 mereka yg terlanjur tu sedar dan bertaubat..sekali mungkn tersilap...kalo berkali2 tuh, mmg neraka la kot

hiro said...

bagus cik 18..harap ade kesedaran.

Aujinz said...

malam taon baru..membuta buat taik mata di rumah..

koh koh koh

cik 18 said...

tq hiro..

nerves said...

haha..
ye..
wa innesen
=p

mr delirium said...

time valentine pun...sme je kan..ish2
dunie da nak kiamat