Kuncu-kuncu Cik 18

Thursday, January 27, 2011

ringan dan cepat dalam sabar

banyak cara nak uji kita nih sabar ke tak...

sebagai blogger, cara mudah iyelah dengan blogwalking..ade org kata blogjogging...ehhh, sukahati koranglah..

time BW nihla korang dapat tau korang ni sabar ke tak sabar...

blog macam-macam ragam..

bunyi sane, mendentum sini, welcome note bagai, loading macam rebus sudu konon2 boleh lembut..

ade plak blog yang disable right click...pulak tuh, muke bajet model hot kegilaan magazine penuh satu blog..

kalo sabar senipis kulit bawang (seyes ke kulit bawang nih paling nipis???), lekas jela klik tanda pangkah...

kali pertama, ok...kedua, takpelah...ketiga, mau aku luku si blogger nih....menyusahkan betul! (bukan aku la tuh)

oleh kerana aku nih tak suka disusahkan, dan tak suka menyusahkan, lahirlah blog yang entah ape-ape nih..

dah ramai komen kat shoutbox ckp blog aku ringan..

lajunyer kalah Michele schumacher punye kete lumbe mase tengah racing....

orang lain dok pakat buat banner...siap wat contest hadiah banner agi..blog aku banner pon xde...hehe..LOSER!


kalo blog lame dulu, asyik dok cari design template nak bagi lawa blog...tapi skrg, design paling cikai kat blogspot nih jer aku guna...

bila blogwalking, kadang2 aku rimas seyh tengok blog orang banyak gile menatang kiri kanan atas bawah...

sampai shoutbox pon tersorok-sorok macam anak dara malu2 nak dipinang...nak cari payah! (okeyh, aku bukan maksudkan chatbox yg letak kat tepi bila ditekan baru kuar..tapi aku maksudkan yg ade menu2 kat tepi...pastu tak tulis shoutbox...dorg describe shoutbox guna perkataan kedai kopi la, sepatah dua kata la...gua blurr beb..lu orang baik terus terang aje..hehe)

ade plak tuh salji turun, bintang2 berkelipan, ladybird (dulu aku ingat sebutan dia teddybird) merayap-rayap...

comel!!..comel sangat...tak dinafikan...tapi kadang2 mata aku pon naik berpinar-pinar bace...

takpelah..korang nak wat pe kat blog korang tuh wat jelah...korang punye blog..hak korang...betul dak??

yang penting, korang hepi, readers pon hepi...

dan paling paling paling penting, korang enjoy masuk blog aku...tak gitu???

 bukan aku kata, dorang kata..hehe

sebab blog aku simple...(ohhh perasan!!) orang nyer jer complicated...no ordinary...haha..


### saya tak reti buat bannner...saya tak mo ngaku saya buta photoshop photoscape segala..hokey, babai!

16 comments:

Aujinz said...

kenapa laa aku terasa tang sorok sorok chatbox tue..

wakakakakakaka.. sekeh kang...

cik 18 said...

alamak...silap silap..

aku maksudkan dia tak tulis chatbox..tp perkataa lain...kalo kat tepi2 tu aku ok jer...

Syaira Kayy said...

haha,, mmg best baca blog ni. fuhh sakai . ayat best . ^__^

Aujinz said...

ecececece..hahahha..

cik lapanbelas klik sini..
dah lama aku tepek.. mesti cik lapanblas tak penah klik mendaalah nie..

koh koh...tak paksa pon..

Encik MamaT said...

bagus2... senang nak ziarah.. :D semak2 buat serabut kepala ja tgk... hehe...

cik 18 said...

syaira:

haha...lu puji gua ke beb??

montot gua dah sedia kembang nih..lu jgn kembangkan agi..

cik 18 said...

aujinz:

lu kan..memangla..
gua dah amik lame dlu...

gua nak special edition punyer..nape lu xbuat utk gua..huk huk

btw, thanks aujinz...muah2..

cik 18 said...

encik mamat:

haha...betul2..terima kasih datang jenguk..

TIKUS MANDO said...

belog tak berat, tak remaja la! kah kah.

cik 18 said...

heip tikus mando, gua memang pesen mak cik2..

ape lu kesah??

Syaira Kayy said...

cik 18 : puji la ni, haha. dh kebenaran , hehe . tp yg best, ayat cik 18 mmg sgt best . jd terus nk membaca smpai abes. haha .

Syaira Kayy said...

tikus mondo : ckp pandai . wekk. mcm le dy suka bab2 loading . ke ghane? haha

cik 18 said...

syaira:

lu tau tak, mando nih memang cakap nak besar..loading2 nih memang dia punye kawan...

heh!

Aujinz said...

hahaha.. demand.. nak nasik ayam spesial kah?.. okeh.. koh koh koh

cik 18 said...

aujinz:

mahu!!!!...mahu mahu mahu..

cik ungu said...

*angkat kaki kanan tanda setuju!~