Kuncu-kuncu Cik 18

Thursday, January 27, 2011

jual mahal punye kesah

aku ade kenalan...pasangan pakwe makwe...keje bagus2...sorang engineer robotic lulusan U kat jepon tajaan petronas dan seorang lagi mechanical engineer lulusan UTP keje di Singapore...

mereka kenal lebih 10 tahun...dari sekolah...

bercinta pon agak2 dalam lingkungan 10 tahun jugaklah..

puas dah aku tanya kat dorang bile nak kawen...

P (perempuan), L (lelaki) dan A (aku)..

A: bila akak ngan abg nak kawen??
L: abg tunggu akak la..
P: I nak tarikh 11/12/13 jugak..
L: I dah 29...lamalah nak tunggu 2013...
P: ala, I tak bersedia lagi la...
A: haiyo...ape pasala tunggu lame2, kawen jelah...sedia tak sedia knon..
L: heip cik 18, abg punye gaji sebulan pon dah boleh wat kenduri kawen ari ni jugak tau..akak nih je yg tak nak..abg nak cepat jer..
A: akak, tak payah la tunggu lame2...keje bile2 tak abes..
P: xmo jugak..

last2,dua minggu lepas, akak tuh PM aku kat FB..

"akak dah putus ngan abang...dia dah jumpe perempuan lain same opis dgn dia..kitorg putus awal taun aritu.."

dan semalam, akak ni chat ngan aku..

P: cik, abang dah nak kawen..5/2 tunang, 1/5 nikah...dengan makwe baru dia..sedihnya"
A: tu la...sape suruh jual mahal...
P: akak menyesalnyer..hmm
A: cari lainlah kak...

hmmmmmmmpphhh....bercinta punye lame bagai nak rak....last2 kawen orang lain..tak ke naya???

sebab tuh la aku takut bercinta...takut tak kekal...kawen pon boleh cerai berai inikan pula bercinta...

kalo orang dah ajak bina masjid, adik kakak oi, kawen jelah..kalo laki tu cukup serba serbi laa...

tak payah dok sangap tarikh cantik, pelamin emas, baju permaisuri segala...pesen artis2 tu abaikan jelah...buat yg wajib jer senang....

nanti ade yang berputih mata...langsung menangis tak berlagu...

nak je aku cakap kat abang tu mase dlu2, "kalo akak tak nak, abang amik cik arr..cik pon tak de calon agi.." kui kui kui...ensem, kaya, agama ok, nak ape lagi??? nyesal tak offer diri.. har har har...


udah udah....dari tadi aku blogwalking, komen2 blog orang, siap wat entry baru agi sampai lupe esaimen nak kene anta petang nih...

protein structure..tomei kan??inilai esaimen aku...
tengok struktur protein dalam molecular viewer..


### perjalanan aku bermula kol 2 pagi esok...tak sabar nak race...kete tak banyak..sape nak join, jumpe kat tol skudai dalam 2.30am..


11 comments:

nerves said...

gile rugi kakak tu..ish ish ish

cik 18 said...

tau xpe..

lu punye gaji ade macam abg tuh x?? hak hak..

Adlan Solis said...

hoho..kesian pulak dengan makcik tuh..dah putus haa..apekan daya, nak tarikh cantek sangat..huhu..

kalau lalu skudai..singgah utm..haha

Aujinz said...

ahhh.. ngengade nak tarikh bagai.. skang sape yang menyesal?/.. mereka dan keluarga mereka..


hahahahha..
lenkali terus offer jer ciklapanblas..koh koh koh..

Cik TeN10 said...

haa amik kau !! jual mahal sangat !! last2 nganga sorang2 .. hahaha

cik 18 said...

adlan:

haha..makcik la sgt...
aku kat utm adlan oiiii..

cik 18 said...

aujinz:

heh..dah kawen dah...nyesal jugak xoffer..

offer kat ko leh tak aujinz??

cik 18 said...

cik ten10:

kan kan..tu arr...nak cari bukannya sennag...

i am S!L4H.. said...

klo dh bkn jdoh..bkn jgk...
*bole x komen ni??ngeee

Syaira Kayy said...

mmg rusi 10thn .. aih , lama giler

Adlan Solis said...

oh.hahahaa..lupe pulak den! =.='